Tot ce tine de Cafea si o carte: Cafeaua facuta la ibric e periculoasa ?

Cafeaua facuta la ibric e periculoasa ?

Zilele trecute la televizor am vazut pe Antena 1 la Observatorul Special o stire in care se spunea ca e periculos sa bei cafeaua facuta la ibric.

Multi oameni cand se trezesc de dimineata prefera sa bea o cafea tare preparata acasa la ibric. Insa cercetatorii spun ca acest lucru este destul de nesanatos.

Pe cine sa credem ? Si ce facem daca deja ne-am obisnuit sa bem cafeaua in acest fel?


Se pare ca autoritatiile din Olanda nu vor ca oamenii sa consume cafea preparata in acest mod. Chiar au promulgat o lege prin care se recomanda consumul cafelei instant sau facuta la filtru.

Acestia sunt de parere ca este mult mai sanatoasa cafeaua la filtru sau cea instant decat cea la ibric.

Cafetierele trebuie sa aibe doar filtru de hartie pentru a prepara corect cafeaua ca sa fie sanatoasa.

Daca faci cafeaua la ibric risti sa contribui la cresterea colesterolului rau (LDL). Se pare ca boabele de cafea contin diterpene, substante organice - cafestolul si kahweolul care daca sunt "fierte" la ibric devin periculoase pentru organism.

Totusi oamenii prefera totusi cafeaua facuta la ibric si multi oameni renumiti din trecut au preferat cafeaua la ibric pentru ca isi pastreaza aroma si gustul e mai bun.

Voi cum beti cafeaua?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

[Publicăm toate comentariile civilizate, singura cerinţă este decenţa în exprimare]

...

Cele mai citite articole